© Lekker van bij ons

Soep van pastinaak en knolselder met pastinaakchips

25 november 2016
30 november 2023

Op zoek naar een lactosevrij gerecht? Probeer deze soep van wintergroenten en knapperige chips.

Ingredienten voor 4 personen

200 g knolselder
300 g pastinaak
1 extra pastinaak voor de chips
1 zoete ui
1 teentje knoflook
1 l vetarme groentebouillon (lees het etiket!)
Peper
1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. 1

    Schil de pastinaak en de knolselder en snijd in blokjes.

  2. 2

    Snipper de ui en de knoflook.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten toe.

  4. 4

    Laat gaarkoken.

  5. 5

    Mix tot een gladde soep. Kruid met peper en eventueel nog wat groentebouillon.

  6. 6

    Was de overgebleven pastinaakwortel en snijd in flinterdunne schijfjes. Bak deze tot chips in de olijfolie en serveer deze in de soep.

Voedingswaarden

Energie: 547 kJ / 132 kcal
Eiwitten: 3,50g
Vetten: 3,70g
waarvan verzadigd: 0,76g
Koolhydraten: 17.10g
waarvan suiker: 6,70g
Vezels: 7,70g
Natrium: 0,57g