shakshuka shakshuka

Shakshuka

Anja Beets
Diëtiste & diabeteseducator, Bilzen - Tessenderlo
21 augustus 2024
45minuten
We kozen voor een budgetvriendelijk vegetarisch recept. Vaak wordt het met paprika’s gemaakt, maar je kan er eindeloos mee variëren en telkens budgetvriendelijke seizoensgroenten kiezen.

Ingrediënten voor 4 personen

1 ui

2 teentjes look

2 rode paprika's

1 groene paprika

1 rode chilipeper

3 eetlepels peterselie

800 g tomatenblokjes uit blik

2 theelepels tomatenpuree

2 theelepels komijnpoeder

8 eieren

4 eetlepels olijfolie

peper

Bereiding

  1. 1

    Snipper de ui fijn. Pers de look en hak de chilipeper.

  2. 2

    Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in blokjes.

  3. 3

    Bak de ui met de look en de chilipeper glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut verder.

  4. 4

    Doe het blik tomaten en paprikablokjes bij de saus en schep alles om. Kruid met peper.

  5. 5

    Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.

  6. 6

    Druk met de bolle kant van een lepel 8 holletjes in het tomatenmengsel. Breek boven elke holte voorzichtig een ei en kruid ze met peper. Zet het deksel opnieuw op de pan en laat verder zachtjes bakken tot het eiwit gestold is.

  7. 7

    Bestrooi de shakshuka met de peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 1591 kJ / 380 kcal
Eiwitten: 20,50g
Vetten: 23g
waarvan verzadigd: 5,60g
Zout: 0,50g
Koolhydraten: 20.40g
waarvan suiker: 16,30g
Vezels: 7,50g
Natrium: 0,20g

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.