Romige pompoensoep
Deze romige pompoensoep is de ideale winterkost. Smaakvol genieten zonder zout!
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg pompoen
1 ui
1 el olijfolie
1 liter water
1 el bloem (afgestreken)
2 fijngestampte kruidnagels
1 el fijngehakte basilicum en peterselie
Zwarte peper
Cayennepeper
Nootmuskaat
2 el verse room
30 g natriumarme Goudse kaas
Optioneel: zoutarm volkorenbrood
Bereiding
-
1
Maak de pompoen schoon, schil en snijd in blokjes. Snipper de ui.
-
2
Verwarm de olie in een kookpot. Fruit de ui. Voeg de basilicum, peterselie, kruidnagel en bloem toe. Meng alles goed, zonder dat de bloem bruin wordt.
-
3
Voeg 1 liter water toe, samen met de pompoen, een snufje peper en een snufje cayennepeper. Breng dit aan de kook.
-
4
Laat je soep 20 minuten sudderen op een laag vuur met het deksel op de pot.
-
5
Mix je soep glad.
-
6
Voeg de room en een snufje nootmuskaat toe.
-
7
Serveer je soep met natriumarme kaas en eventueel met natriumarm (geroosterd) brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 5,30g
waarvan suiker: 7,40g
Smakelijk eten zonder zout.