Wit-Gele Kruis opent nieuwe locatie in Lievegem

Oost-Vlaanderen

Op 26 oktober opende Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen officieel de deuren van haar nieuwe teamlocatie in Lievegem, en dat in aanwezigheid van burgemeester Kim Martens en lokale zorgpartners. Het gebouw  onder de kerktoren biedt onderdak aan de 32 verpleeg- en zorgkundigen van teams Zomergem-Beke en Lovendegem-Waarschoot, en is meteen de eerste Wit-Gele Kruis-locatie die in de nieuwe huisstijl werd ingericht. Aalter is de volgende in de rij.

 

Warme zorg vanuit een warme stek

“Onze verpleeg- en zorgkundigen geven elke dag warme zorg aan onze patiënten, maar zij verdienen ook een warme stek,” aldus Wim Allemeersch, algemeen directeur. “We zetten steeds meer in op warme ondersteuning. Onze medewerkers zijn het hart van onze organisatie. Zij zorgen voor de patiënten, het is onze taak om voor hen te zorgen.”

In beide teams is er trouwens een vacature voor thuisverpleegkundige. Wil jij ook onze nieuwe teamlocatie in Lievegem als uitvalsbasis? Solliciteer dan via de website www.witgelekruis.be/jobs.

De grote vergaderzaal is voorzien van alle moderne comfort om efficiënt met de teams te overleggen. Zij komen er samen voor patiëntenbesprekingen, teamoverleg en opleidingen. Blikvanger daar is een kamerbrede foto van Lievegem. Maar ook de rest van de locatie straalt warmte en efficiëntie uit: een ruim economaat waar het medisch materiaal wordt gestockeerd, een lichtrijk bureau voor teamcoach en planningscoach, een praktische keuken en zelfs een gezellige zetel. In het geel uiteraard. In de inkomhal is een bureau voorzien voor de administratief ondersteuner. Een warm welkom gegarandeerd dus!



“Deze renovatie is een totaalproject voor onze organisatie en de eerste in een lange rij die we in een hedendaagse huisstijl ontwikkelen. Het is de bedoeling om de rest van ons patrimonium – momenteel een 40-tal teamlocaties – stap per stap verder klaar te maken voor de toekomst. Volgende in de rij is de teamlocatie in Aalter. Die openen we officieel eind november,” geeft Tijs Demeyer, coördinator Onderhoud en Diensten, nog mee.

Lokaal zorgnetwerk

Op de officiële opening werd niet enkel de gemeente uitgenodigd, maar ook de lokale zorgpartners. De relatie met onder meer huisartsen en sociale diensten is voor Wit-Gele Kruis van cruciaal belang om de patiënten kwaliteitsvolle zorg te garanderen. Enkel een doorgedreven samenwerking met alle partners kan ervoor zorgen dat we voor iedereen blijvend een oplossing kunnen voorzien.

Praktisch



Adres: Centrumstraat 2 bus 0001 – 9920 Lievegem

 

Terug naar overzicht