Verbeterd verslag na diabeteseducatie

Limburg

Op basis van input van diverse huisartsen en de wettelijke vereisten, hebben we de verslaggeving na diabeteseducaties geoptimaliseerd. De bevindingen van de diabeteseducator zijn nu in een oogopslag zichtbaar voor de huisarts.

Wat is er veranderd?

  • Besluit van de diabeteseducator staat bovenaan
  • Beknopter en overzichtelijker
  • Gedetailleerde toelichting is nog steeds beschikbaar in het verslag

Je ontvangt het verslag via de eHealthbox.

Wat is de meerwaarde van een verslag na diabeteseducatie?

Dankzij een verslag na diabeteseducatie ben je als huisarts volledig op de hoogte van de educatieve interventies die de patiënt heeft ontvangen over bijvoorbeeld medicatiebeheer, voedingsadvies, …

Op deze manier kan je de behandeling beter afstemmen op de individuele behoeften van de patiënt. Doordat je op de hoogte bent van de kennis van de patiënt, kan je makkelijker eventuele wijzigingen doorvoeren in het behandelplan.

De verslaggeving aan de huisarts na diabeteseducatie in het opstarttraject of zorgtraject diabetes is van belang voor het waarborgen van continuïteit van zorg, het bieden van inzicht in de voortgang van de patiënt, het verbeteren van de kwaliteit van diabeteszorg en het bevorderen van een multidisciplinaire benadering van zorg. 

Meer info over diabeteseducatie

Diabetes is een aandoening die nauwlettende aandacht en zorg vereist om complicaties te voorkomen en een goede kwaliteit van leven te behouden. In België kunnen patiënten met diabetes type 2 die opgenomen zijn in het opstarttraject of zorgtraject opgevolgd worden binnen de eerste lijn. 

Deze opvolging kan door de diabeteseducator van het Wit-Gele Kruis gebeuren, waarbij educatie een essentieel onderdeel vormt van de behandeling. Afhankelijk van het traject heeft de patiënt recht op een aantal educatiesessies. Na het afronden van de voorgeschreven educatiesessies, zowel in opstart- als zorgtraject, bezorgt de diabeteseducator een digitaal verslag aan de huisarts via de eHealthbox.

Meer info over het opstart- en zorgtraject vind je hier.

Contact

Heb je nog bijkomende vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Lotte Linsen
Referentiespecialist diabetes
lotte.linsen@limburg.wgk.be
0498-58 32 28

Diabeteseducator uit jouw buurt?

We maakten een overzicht van de contactgegevens van de diabeteseducatoren per afdeling.

Download

Terug naar overzicht