Praktijkondersteuning bij griep- en COVID-19-vaccinaties: een tijdsbesparing

Limburg

Om tijd te besparen kan je een verpleegkundige van het Wit-Gele Kruis inschakelen voor het plaatsen van griepvaccinaties in je praktijk. 

250 vaccinaties op 6 uur

Steeds meer huisartsen rekenen op praktijkondersteuning van een verpleegkundige van Wit-Gele Kruis Limburg tijdens de griep- en Covid-19-vaccinaties. “Samen met een collega hielp ik een huisarts met het vaccineren van zo’n 250 patiënten”, vertelt Karen Timmermans, verpleegkundige. “We organiseerden twee momenten van drie uur op vrijdagavond en zaterdagvoormiddag in een lokale school waar we samen met de huisarts griepvaccinaties toedienden aan zijn patiënten.” 

Verpleegkundige inschakelen?

Je kan enkele momenten praktijkondersteuning inplannen zodat je patiënten op vooraf vastgelegde momenten kunnen langskomen in jouw praktijk voor een vaccin. Het vaccin wordt dan geplaatst door een verpleegkundige van het Wit-Gele Kruis. Dit kost je € 55,36/uur. 

De voordelen:

  • Bespaar tijd
  • Bespaar kosten

Contact

Neem contact op met de Wit-Gele Kruis-afdeling in jouw buurt voor het maken van afspraken.

Praktijkondersteuning voor huisartsen

Wil je meer weten over praktijkondersteuning in het algemeen? Neem dan een kijkje op onze website of contacteer domeincoördinator netwerking, Nele van Meer.

Nele Van Meer
Domeincoördinator netwerking
nele.vanmeer@limburg.wgk.be
089-36 00 74

Terug naar overzicht