Patiënten volgen hun zorg via de app van mijnWGK

Limburg

MijnWGK, ons beveiligd digitaal platform voor gegevensdeling, waar jij als arts het verpleegdossier van een patiënt kan opvolgen, krijgt een mobiel broertje. De gebruiksvriendelijke mijnWGK-app is in de eerste plaats interessant voor patiënten en hun mantelzorgers. Ze hebben 24/7 inzage in hun verpleegdossier en kunnen mee participeren aan hun zorg. Ook jij als arts kan de app gebruiken, hoewel je via jouw bestaande softwarepakket ook vlot toegang krijgt tot het verpleegdossier van jouw patiënten.  

Wat zijn de voordelen voor jouw patiënt?

Afbeelding verwijderd.

Welke info vind je in een verpleegdossier?

Via mijnWGK vind je de gegevens terug die de verpleegkundigen en zorgkundigen van het Wit-Gele Kruis over de zorg van jouw patiënten noteren. Dat is praktische info zoals contactgegevens van de patiënt, zijn mantelzorgers en andere zorgverleners. En natuurlijk alle info over de zorg zelf, zoals verpleegkundige observaties, foto’s van wonden, medicatiefiches, verslagen en gemeten parameters. Wij houden deze info continu up-to-date. 

Wie kan dit verpleegdossier inkijken?

Wie bij de zorg van een specifieke patiënt betrokken is, kan via mijnWGK inzage in het verpleegkundig dossier krijgen. Indien de patiënt zijn toestemming verleent, krijgen niet alleen hijzelf, maar ook zijn (huis)arts en mantelzorger toegang. Door deze gegevensdeling kunnen we als zorgverleners de zorg onderling beter afstemmen en samen de best mogelijke zorg organiseren voor de patiënt.

Innovatie

Onze innovaties hebben als doel de kwaliteit van de zorg en dus ook de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren. Daarom investeren we als Wit-Gele Kruis in innovatie. We zijn trots dat we als eerste organisatie in de thuisverpleging deze handige app aan onze patiënten kunnen aanbieden.

Hoe kan je de app downloaden?

Je kan de app ‘mijnWGK’ gratis downloaden via Google Play (Android) of de App Store van Apple (iOS). 

Download via App Store (Apple - iOS)

Download via Google Play (Android)

Meer info

Via www.witgelekruis.be/mijnWGK vind je meer info en kan je ook vragen stellen.

Kijk hier mee naar de instructievideo voor patiënten. 

 

Terug naar overzicht