volleybalspeelster Marlies Janssens houdt volleybal vast bij Wit-Gele Kruis auto volleybalspeelster Marlies Janssens houdt volleybal vast bij Wit-Gele Kruis auto

Marlies Janssens van de Yellow Tigers combineerde haar carrière als volleybalspeelster met verpleegkunde

Vlaams-Brabant

Wist je dat je bij het Wit-Gele Kruis ook kan werken op basis van interim-contracten? Je kiest zelf hoeveel je werkt en welke shiften. Handig als je naast je verpleegkundige carrière een andere droomjob heb. Misschien inspireert topsporter Marlies Janssens van de nationale volleybalploeg Yellow Tigers je wel? Lees hier hoe zij tijdens de hoogdagen van haar sportieve carrière korte periodes heeft gewerkt als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant.

Hoe ben je bij het Wit-Gele Kruis terecht gekomen?

“Ik heb 24 weken stage gedaan bij het Wit-Gele Kruis en dat was heel leuk. Daarna ging ik als jobstudent aan de slag. Ik kon twee weken op voorhand zeggen dat ik beschikbaar was. Ideaal om te combineren met mijn volleybalcarrière. Tijdens de coronapandemie heb ik zelfs een tijdje voltijds gewerkt en daarnaast een specialisatie wondzorg gestudeerd.”

Herkenden de patiënten jou?

“Veel patiënten volgen het volleybalseizoen op televisie. Ze zijn geïnteresseerd in wat je doet. Als er een krantenartikel verscheen, kreeg ik dat nadien mee naar huis. Ik heb verschillende verpleegkundige rondes gedaan en veel patiënten leren kennen. Nadien hoorde ik wel eens van collega’s dat ze het leuk vonden dat ‘die lange’ bij hun thuis kwam.”  

Was het moeilijk om thuisverpleegkunde te combineren met je volleybalcarrière?

“Fysiek zijn het twee heftige jobs. Ik ben groot en in thuisverpleging is dat niet evident. Soms deed ik een ochtendronde en ging ik om 1 uur in de namiddag al trainen met de club. Op tijd rust nemen is belangrijk om te recupereren. Ik ben blij met een flexibel contract want trainen voor de nationale ploeg is een heel ander ritme. Dan ben ik nog minder beschikbaar.”  

Is het moeilijk om een keuze te maken tussen volleybal en thuisverpleging?

“Ik volg gewoon mijn hart. Het voelt voor mij niet aan als een keuze. Door de interim-contracten bij het Wit-Gele Kruis verlies ik de voeling niet met thuisverpleging en doe ik ervaring op. Ik kan ook geen volleybal spelen tot mijn 35ste. Ik wou altijd zorgen voor mensen en zie het eerder als een gouden combinatie. Alleen ligt de focus nu 100% bij volleybal.”

Tot slot: gebruik je binnen de volleybalploeg soms je zorgskills?

“Vooral voor kleine dingen. Als iemand bijvoorbeeld een splinter heeft of als er iets niet geneest ben ik plots ook de verpleegkundige van dienst.”

 

Succes met je volleybalcarrière en hopelijk tot binnenkort!

Heb jij nog enkele uren vrij per week die je nuttig en betekenisvol wilt besteden? Kies voor een bijverdienste als thuisverpleegkundige. Je hulp is meer dan welkom.



Bekijk alle vacatures op www.jouwstijl.be 

Terug naar overzicht