Eerste spadesteek voor nieuw logistiek centrum Wit-Gele Kruis

Oost-Vlaanderen

Naast de R4 in Destelbergen gaat symbolisch de eerste spadesteek in de grond voor het nieuwe logistiek centrum van Wit-Gele Kruis. “Een mijlpaal voor ons, want we waren al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie die aan al onze eisen voldeed,” aldus algemeen directeur Wim Allemeersch. Een centraal logistiek centrum was nodig om de zorgmedewerkers nog beter te ondersteunen. Wit-Gele Kruis ging hiervoor in zee met ontwikkelaar REAL.

Logistieke diensten

Met EAST GATE, zoals het bedrijventerrein genoemd werd, vond Wit-Gele Kruis een nieuwe logistieke locatie die beantwoordt aan alle eisen voor een optimaal voorraadbeheer, inclusief stallingsplaatsen voor wagens. “Vanuit het centrale magazijn brengen onze logistieke medewerkers dagelijks medisch materiaal naar de teamlocaties, waar de verpleeg- en zorgkundigen ze ophalen,” aldus Facilitair directeur An Rombaut. Naast een magazijn worden ook de 3 teamondersteuningspunten – die nu nog verspreid zijn over Oost-Vlaanderen – er gehuisvest, net als de Zorgcentrale, de dienst die ervoor zorgt dat patiënten met een personenalarm 24/24 en 7/7 geholpen worden. In het nieuwe pand komt bovendien ook een opleidingscentrum, en worden enkele teamlocaties ondergebracht. De hoofdzetel blijft in de Jenny Tanghestraat in Gent.

 

visual logistiek centrum

 

Optimale ligging

De locatie naast de R4 in Destelbergen zorgt voor een optimale bereikbaarheid, is een toegangspoort naar Gent en naar de belangrijkste verkeersverbindingen. De centrale ligging in Oost-Vlaanderen is voor Wit-Gele Kruis – over de hele provincie actief – uitermate belangrijk. Het 4.8 hectare grote bedrijventerrein EAST GATE bestaat uit een reeds gerealiseerde KMO-zone en diverse percelen waar bedrijfsgebouwen op maat opgetrokken worden. Binnenkort dus ook één voor Wit-Gele Kruis. Op de site is momenteel al heel wat bedrijvigheid. “Naast reeds 2 afgewerkte gebouwen bevinden we ons momenteel met 4 andere gebouwen in de eindfase waardoor eind dit jaar opnieuw 4 nieuwe bedrijven hun intrek kunnen nemen op de site,” aldus Louis De Clercq (REAL).   

“De wensen van Wit-Gele Kruis sloten qua visie integraal aan bij de basisprincipes die we voor de ontwikkeling van de hele zone hadden vooropgesteld: kwalitatieve duurzame gebouwen met een doordachte architectuur gecombineerd met een efficiënte interne organisatie,” licht Glenn Van Ooteghem (REAL) toe.

Toekomst

De locatie aan de rand van Gent biedt heel wat opportuniteiten voor samenwerkingen. Zo zal een deel van het gebouw verhuurd worden aan een zorgpartner. Stadsbader staat in voor de werken voor het nieuwe logistieke centrum en is eveneens verheugd om concreet op te kunnen starten. “We zijn blij om de visie van REAL mee te kunnen uitvoeren en zo aan de wensen van Wit-Gele Kruis te kunnen beantwoorden,” motiveert Dominique Valcke (CEO Stadsbader). De verhuis is gepland voor 2026.

 

Terug naar overzicht