Dokter Kaat Ieven wint prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts

Limburg

Proficiat aan dokter Kaat Ieven, zij won de prijs van de Vlaamse en Brusselse huisarts. Onze regioverantwoordelijke van de eerstelijnszone Kemp & Duin, Els Candreva, ging langs met een presentje. 

Dokter Kaat Ieven kijkt kritisch naar het takenpakket van de verpleegkundige en dat van de huisarts. Meer samenwerking tussen huisarts en verpleegkundige leidt volgens haar tot meer efficiëntie en een betere zorgkwaliteit.

Ze kijkt met een open en kritische blik naar de organisatie van zorg, in het bijzonder die van de eerste lijn. Dokter Ieven denkt vernieuwend en niet in oude structuren. Ze zet mee haar schouders onder verandering. Niet alleen is ze een pionier, maar ze weet ook mensen te enthousiasmeren. 

Bruggenbouwer

Collega's beschrijven haar als een 'bruggenbouwer'. Iets wat wij enkel kunnen bevestigen. Dankjewel voor je tomeloze energie en je baanbrekend werk voor samenwerking in de eerste lijn. 

Collega Rudi Donne werkt samen met Kaat Ieven in de Zorgraad. Dit heeft ze dubbel en dik verdiend, niet alleen door haar inzet als huisarts van Genk, maar ook als voorzitter van de eerstelijnszone Kemp en Duin”, zegt hij. 

“Onder haar leiding werden in de coronaperiode twee vaccinatiecentra opgericht. Hier bracht ze artsen, verpleegkundigen, apothekers, lokale besturen en vrijwilligers samen. Door thuisvaccinaties  voor de zwaksten en vaccinaties op scholen te organiseren, creëerden dokter Ieven en haar team een voorbeeld voor alle vaccinatiecentra. 

Het typeert haar om zorg te dragen voor iedereen, zowel patiënt als hulpverlener. Haar blijvende inzet voor de eerstelijnszone is een voorbeeld voor Vlaanderen. Stap voor stap, maar nooit opgeven. Integendeel, dokter Ieven heeft steeds een gezonde motivatie om zorg te dragen voor ons zorglandschap.”

Het volledige artikel lees je hier.

Kaat Ieven

Terug naar overzicht