Nieuwe wagens voor Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen Nieuwe wagens voor Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

50 nieuwe Clio's voor verpleegkundigen

Oost-Vlaanderen

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen koos de terreinen van hockeyclub Indiana om hun verpleegkundigen de nieuwe wagens te overhandigen. In twee uur tijd krijgen ze van mobiliteitspartner Valckenier alle nodige uitleg om met hun nieuwe bolide – een Renault Clio – naar hun patiënten te rijden.

"Vorig jaar zijn we gestart met leasing, om onder meer zo snel mogelijk de verouderde wagens zonder airco uit ons wagenpark te kunnen vervangen. Dankzij deze aflevering houden we die belofte en kunnen al onze medewerkers nu met een goed uitgeruste wagen hun ronde doen ,” aldus An Rombaut, Facilitair directeur bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen.



Werkinstrument

De dienstwagens zijn niet enkel het gekende uithangbord van Wit-Gele Kruis, maar vooral een cruciaal werkinstrument voor de verpleeg- en zorgkundigen. Dankzij de leaseformule rijden ze maximum 4 jaar met dezelfde wagen, waardoor ze ook sneller over de nieuwste uitrustingen beschikken.

Lieve Bieseman (team Berlare - Zele Zuid)

“Ik ben heel blij met mijn nieuwe wagen, omdat ik er zoveel uren in doorbreng, is het extra comfort en de focus op veiligheid erg welkom"

Lieve Bieseman in haar nieuwe WGK wagen

 

Toekomst

Het wagenpark van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen bestaat ondertussen uit Peugeot 208, Renault Clio en Opel Corsa. Door te kiezen voor verschillende merken en modellen kan Wit-Gele Kruis flexibel inspelen op marktschommelingen en levertermijnen. Om verder te kunnen inzetten op duurzame mobiliteit en vergroening kijkt de organisatie noodgedwongen naar de overheid om dit ook voor thuisverplegingsdiensten financieel haalbaar te maken.

 

Terug naar overzicht