logistiek medewerker logistiek medewerker

Hoe jij het verschil maakt als logistieke collega

17 juni 2024

Ons takenpakket

“Ons logistiek team is de afgelopen jaren erg gegroeid. Ik was de eerste logistieke collega die ook voor zorgcentrale werkte. Dat is ondertussen al dertien jaar geleden. Nu zijn er twee andere collega’s die dit ook doen én zijn we op zoek naar een extra kracht. Je installeert vooral personenalarmen en sleutelkluisjes. Dat lijkt een banale job te zijn, maar je maakt echt een verschil voor de mensen. Mensen die vallen, liggen dankzij zo’n personenalarm in plaats van een hele nacht nu maar vijftien minuten op de grond voor ze hulp krijgen. Het is wel belangrijk dat ze het juiste type alarm krijgen. Door enkel vragen te stellen, weet je meteen wat er het beste past bij de persoon die voor jou staat.

Voor mij gaat het veel verder dan enkel het plaatsen van personenalarmen en sleutelkluisjes. Merk ik op dat iemand hulp kan gebruiken bij kuisen of koken, dan geef ik dat door aan ons onthaal. Zij contacteren dan de juiste hulp- of zorgverlener. Ook wanneer iemand hardhorig is, geef ik dat door zodat zij daar rekening mee houden wanneer die persoon alarm geeft en aan de lijn hangt. Mensen zo goed als mogelijk helpen, daar draait het om voor mij.”

“Het lijkt een banale job, maar je maakt echt een verschil voor de mensen.”

Kenny, Technisch logistiek medewerker

Opleiding on the job

Technische kennis is geen vereiste voor de job. Je loopt sowieso twee maanden met een collega mee om de kneepjes van het vak te leren. Daarna bouwen we af voor je alleen op stap gaat. Ook dan blijven we altijd telefonisch bereikbaar wanneer je een vraag hebt. Je staat er niet alleen voor bij het Wit-Gele Kruis.

Wat wel belangrijk is, is dat je communicatief genoeg bent. Zowel naar onze patiënten toe als naar het onthaal toe. Is er iemand die eigenlijk geen alarm wil, maar waarbij het initiatief van de familie komt? Dan moet je toch doorbijten ondanks de weerstand die je soms krijgt. Probeer ook zo stipt en nauwkeurig mogelijk te zijn. Ben je te laat door file, bel dan even naar de patiënt. En installeer zeker het juiste alarm bij de juiste persoon – ze zijn ingesteld op huisadres. Je wil niet dat iemand hulp vraag via het personenalarm en dat de hulpdiensten drie straten verder aan een fout huis staan.”

Welkom bij de logistiek

“Kom je in ons team terecht? Verwacht je dan aan een plezant team dat buiten de uren graag iets gaat drinken, samen voetbalt of fietst. We lachen graag, maar staan ook altijd voor elkaar klaar. Of je nu een vraag hebt over het werk of privé iets aan de hand hebt. Collega’s weten dat we het hart op de juiste plek hebben.”