gerust gerust

Gerust zorgcentrale en personenalarm

Eva David
5 juni 2024
12 juni 2024

Dankzij de zorgcentrale van Gerust kunnen jouw patiënten langer en veiliger thuis blijven wonen. Zowel thuis als op verplaatsing ben je met een personenalarm slechts één knop verwijderd van de hulp van mantelzorgers, Wit-Gele Kruis of andere hulpdiensten. Je kan kiezen voor een personenalarm via de vaste telefoonlijn of via een simkaart.

Snel gepaste hulp

Gerust is de grootste zorgcentrale van Vlaanderen en is 24/7 bereikbaar. Zodra de zorgcentrale een alarmoproep binnenkrijgt, schatten medewerkers de situatie in en zorgen ze voor een eerste opvolging. Afhankelijk van de nood schakelen ze mantelzorgers in of verwittigen ze een professionele hulpdienst. 

Geen of onvoldoende mantelzorgers?

Heeft de abonnee geen of onvoldoende mantelzorgers die in nood snel kunnen langskomen? Dankzij een nauwe samenwerking met Gerust stelt Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen 24/7 verpleegkundigen ter beschikking voor binnenkomende alarmoproepen. 

Personenalarm voor thuis

Dit personenalarm werkt via de vaste telefoonlijn of simkaart. De abonnee heeft thuis een basisstation en draagt een zender rond de pols of hals. Via één druk op de knop kan de abonnee vanuit elke ruimte van het huis de noodcentrale contacteren. Dit systeem is handig voor personen die voornamelijk thuis blijven.

Personenalarm voor thuis en buitenshuis

Mensen die regelmatig buitenshuis gaan, zijn gebaat bij een mobiel personenalarm. Dit alarm werkt via een simkaart en kan overal mee naartoe worden genomen. Wanneer je valt of onwel wordt, kan je meteen alarm slaan. De gps-coördinaten van de locatie waar de abonnee zich bevindt, worden automatisch met de alarmoproep meegestuurd. 

Dwaaldetectie

Het mobiel personenalarm kan uitgebreid worden met geofencing, hiermee kan je een oppervlakte virtueel afbakenen. DIt kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor personen met beginnende dementie. Wanneer de abonnee zich buiten de aangegeven regio bevindt, wordt er automatisch alarm geslagen bij mantelzorgers en zorgcentrale.

Contact

Heb je zelf nog vragen? Neem dan contact op via info@gerustzorgcentrale.be.

Patiënten of mantelzorgers die interesse hebben in een personenalarm kunnen terecht op het nummer 0800 8 55 22 of de website van Gerust.