jobstudent verpleging verzorgt been van patiënt jobstudent verpleging verzorgt been van patiënt

5 redenen waarom jobstudent Amélie voor het Wit-Gele Kruis koos

7 juni 2024
4 juli 2024
Leestijd (in minuten)
2 minuten

Amélie is een vlotte, enthousiaste derdejaarsstudent verpleegkunde aan de PXL Hogeschool in Hasselt. Na een stage bij het Wit-Gele Kruis in Linter ging ze er ook aan de slag als jobstudent. Bekijk hier waarom ze die keuze maakte.

1. Je leert zelfstandig werken

“De eerste stages van mijn opleiding waren spannend en ook wat onwennig. Ik had nog nooit iemand verzorgd of gewassen en ik wist niet zo goed wat te zeggen tegen de mensen. Tijdens mijn studies deed ik een studentenjob als zorgkundige bij het Wit-Gele Kruis om zelfstandiger te leren werken. Sindsdien ben ik gegroeid en is communicatie met patiënten zelfs een van mijn sterke punten.”

2. Je krijgt opbouwende feedback

“Door mijn studentenjob bij het Wit-Gele Kruis, had ik al een band opgebouwd met sommige patiënten die ik zag tijdens mijn ronde als stagiair. Dat, én de goede begeleiding, maakten het een fijne stage. Ik kreeg tijdens de tweewekelijkse contactmomenten met mijn stagebegeleider opbouwende feedback waar ik mee aan de slag kon om te blijven evolueren.”

Vroeger wist ik niet wat te zeggen tegen de patiënten. Nu is communicatie zelfs een van mijn sterke punten

Jobstudent Amélie

3. Je maakt mee het verschil

“Het fijne aan thuisverpleging is, naast de directe interactie met patiënten, de autonomie en vrijheid die je ervaart. De variatie zorgt ervoor dat het boeiend en uitdagend blijft. De coördinerende rol die je als thuisverpleegkundige voor je patiënt kan opnemen maakt het betekenisvol.

4. Je zorgt voor je patiënten door ze te betrekken

“De patiënten zijn thuis waardoor ze zich in hun comfortzone bevinden en makkelijker hun dankbaarheid uiten naar ons als zorgverleners. Ik vind het belangrijk om hun te betrekken en echt naar hun wensen te luisteren. Zo kom je tot goede zorg. Ik merk dat er soms nog te veel inbreng is van bijvoorbeeld mantelzorgers zonder de patiënt zelf te betrekken. Zolang ze zelf kunnen beslissen, is hun eigen inbreng onontbeerlijk.”

5. Je ontwikkelt een groot gevoel van verantwoordelijkheid

“Ook al ben je alleen op de baan, je hebt altijd je collega’s waar je op kan terugvallen. Al kan het ook wel stressvol zijn. Zo trof ik eens een patiënt aan die gevallen was. Ik contacteerde de ziekenwagen en bracht de familie op de hoogte . Het was al de vijfde val op twee dagen tijd. Dat was voor mij een teken dat er mobiliteitsproblemen waren.  Ik heb dan samen met de patiënt en de familie besproken of het nog haalbaar was om zelfstandig te wonen. Dat geeft toch een groot gevoel van verantwoordelijkheid.”

Jobstudent verpleging poseert naast patiënt

Hebben deze argumenten jou overtuigd?

Solliciteer net als Amélie voor een onvergetelijke studentenjob bij het Wit-Gele Kruis.

Bekijk alle vakantiejobs in jouw buurt