URL : https://www.witgelekruis.be/nieuws/delegatie-uit-taiwan-op-bezoek-bij-wgk-vlaanderen
Foto bezoek delegatie Taiwan Foto bezoek delegatie Taiwan

Delegatie uit Taiwan op bezoek bij WGK Vlaanderen

Vlaanderen

Gisteren kwam een 22-koppige delegatie uit Taiwan langs op de Federatie van het Wit-Gele Kruis in Brussel. Deze delegatiegroep bestond voornamelijk uit functionarissen op managementniveau die zich inzetten voor het bevorderen van de digitale transformatie. De groep werd geleid door Directeur-Generaal Mr. Wang Cheng-Wing (Senior Analysist of Department of Information Management, National Development Council (NDC).

De delegatiegroep wil hun long-term care én hun start met verpleegkundige thuiszorg beter afstemmen op hun medische systemen. Daarom waren ze blij om bij de grootste organisatie voor thuisverpleging in België kennis op te doen rond de organisatie van thuisverpleging en de manier waarop wij omgaan met innovatie en digitale transformatie.  

Algemeen coördinator Hendrik Van Gansbeke trapte de ontmoeting af met een uiteenzetting rond de organisatie van gezondheidszorg in België en de plaats van de thuisverpleging daarin. Daarnaast belichtte hij ook de structuur en werking van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen. Vervolgens nam Kristel De Vliegher (Diensthoofd Verpleegkunde en Innovatie) de delegatie mee in het verhaal van innovatieve gezondheidszorg binnen het Wit-Gele Kruis.

Tim Weltens (Stafmedewerker IT en Innovatie) legde nadien de werking van Gerust Zorgcentrale uit. Ook de digitalisatie van (thuis)gezondheidszorg en de ontwikkelingen van eHealth in België kwamen aan bod. Tenslotte gaf Mrs. Ling-Yi Wan (Assistant Direct General of Ministry of Health and Welfare) ons meer inzicht in de gezondheidszorg en thuiszorg in Taiwan.

Het was alweer een boeiende en leerrijke uitwisseling van kennis en expertise. Tegelijk mogen we trots zijn op hoe onze organisatie en zorgverleners zich elke dag inzetten om kwaliteitsvolle, warme, en vooral toegankelijke thuiszorg te leveren.

Samenwerking
Innovatie
Terug naar overzicht